Przybądź, dobądź miecza i pokonuj wrogów!
Wielkimi krokami zbliża się PIERWSZY TURNIEJ organizowamy przez Władcę Gondoru Riff'a. Turniej odbędzie się zaraz po zakończeniu treningu przez Alaude, Sarumuna, Avecesa i Karoldesa
Rozglądam się w około szukając miejsca uderzenia tego grzmotu i rozglądam sie czy nie ma rannych wokół
Na sali było ciemno. Nagle błyskawica ją rozświetliła a ty zobaczyłeś przed sobą czarną postać...
- Dlaczego się spóźniłeś? - warknęła postać takim samym tonem głosu, jak na poprzednim treningu.
Słyszałem grzmot pioruna musiałem sprawdzić czy nikomu nic sie nie stało (próbował sie wytłumaczyć będąc w lekkim szoku)
Riff nic nie odpowiedział, odwrócił się i zapalił kilka pochodni. Zobaczyłeś ogromną ilość tzw młynów i grzebieni.
- łap - powiedział i rzucił miecz w twoją stronę - stań obok tamtego młyna, ja będę kręcił korbą wtedy kołki będą się obracać. Twoim zadaniem jest ich unikać, lub parować mieczem. Zaczniemy od dwóch kołków... - powiedział i podszedl do korby
Bardzo niepewnie
- podchodzę do młyna trzymając ściśnięty miecz w dłoni
Zapomniałeś o dolnym kołku, który podciął Ci nogi...
- wiedziałem że dasz się nabrać - powiedział Riff - idz do młyna z czterema kołkami - rzekł i podszedł do drugiej korby
Opisuj bardziej swoje ruchy...
==============
Riff zaczął kręcić korbą.
Kołek z lewej na wysokości twej twarzy i z prawej na wysokości twego torsu ruszyły na Ciebie
Twój ruch był prawie niemożliwy z pozycji leżącej, ale uznam że wstałeś...
======
Dobrze. Chyba załapałeś o co chodzi. Zapraszam do etapu czwartego - powiedział Riff
ETAP III ZAKOŃCZONY POWODZENIEM